GISSB

Fler företag får starta sin internationaliseringsresa

Nu får fler företag stöd att växa internationellt och möta potentiella kunder, samarbetspartners och investerare.

I december 2016 startade en ny omgång av GISS (Grow International Southern Sweden) – en satsning initierad av Region Skåne. I GISS får företag stöd att växa internationellt och möta potentiella kunder, samarbetspartners och investerare med konkret intresse för företagets produkt och verksamhet. Företagen får hjälp av erfarna exportkonsulter och kan synas på utvalda branschmässor med en intresserad och kunnig publik. Det är alltså en mycket bra möjlighet till ökad internationalisering och exponering.

Protega, ett framgångsrikt företag i Trelleborg som arbetar med passivt brandskydd, deltog i förra omgången av GISS. VD Helen Klittbo säger så här:

"I den grupp där jag deltog var vi företag från olika branscher, men med samma utmaning, att växa internationellt! Under olika träffar fick vi kunskap inom relevanta områden för våra exportplaner – handelshinder, kulturella skillnader, juridiska frågor. Jag fick möjlighet att arbeta med en erfaren exportkonsult för att identifiera potentiella kunder. Tillsammans åkte vi bland annat på en gemensam resa till Tyskland. Mycket givande. Idag har jag fyra väldigt intressanta företag som vill samarbeta med oss."

 

20 företag deltar i den omgång av GISS som startade i december. 2016 Nya företag får chansen längre fram – kontakta Anna Hall för mer information!

Anna Hall, anna.hall@iucsyd.se, 0725-54 48 65