Industrinatten2016

Industrinatten Nordost visar vägar till jobben

Den 16 november var det premiär för Industrinatten Nordost. Drygt 600 besökare samlades på Yllan i Kristianstad för en kickoff, och åkte sedan på bussturné till industriföretag i Hässleholm och Kristianstad med omnejd. "Vi vill visa upp vår verksamhet" sa man bland annat på Alde som hade tagit med sig en hel "husbil" till sin monter på Yllan. Alde var ett av fjorton företag som tog emot studiebesök under kvällen.

TACK alla ni som engagerat er i Industrinatten Nordost!

Läs artikel i Kristianstadsbladet här

Läs artikel i Norra Skåne här

 

Företaget Alde i Färlöv, som producerar värmesystem för "mobilt boende", väckte uppmärksamhet med sin transparenta husbil. "Vi vill locka ungdomar till industrin, det är främsta anledningen till att vi engagerar oss i Industrinatten. och så vill vi naturligtvis visa upp vår verksamhet". Alde beskriver sin arbetsmiljö som ren och tyst, långt från den bild med smuts och buller som många lever kvar med. Man arbetar med robotar och gör ritningar på datorer. Med en industriförberedande gymnasieutbildning kan man få jobb inom produktionen, och få vidareutbildning på plats på företaget. "Vi kommer att behöva folk inom svets, stans, bockning, underhåll, montering och lager".

 

Saferoad Smekab i Önnestad jobbar med säkerhet, skydd och möblering i trafikmiljö, på arbetsplatser, i parker och andra offentliga miljöer. De arbetar också med produkter för bygg och anläggning och med legoproduktion och varmförzinkning. De färgglada cyklarna Bajk hjälper cyklister att följa cykelstråk.

Drygt 600 besökare minglade runt bland montrarna på Yllan. Förutom företag var branschorganisationer och utbildningsanordnare på plats. Klicka upp programmet här för att se utställarna, och läs mer om Industrinatten på www.industrinatten.se

För bakgrund om industrins utmaningar, läs artikel, 8till5 här.