Inattenhuvud

2018 - nytt år med Industrinatten

OBS Industrinatt i Helsingborg den 24 oktober - information här!

Att säkra den framtida kompetensförsörjningen är en av industrins största utmaningar, och Industrinatten är en pusselbit i det stora arbete som måste göras för att unga människor ska hitta till industrin.

Under året kommer det att bli industrinätter från norr till söder: i Malmö, Helsingborg, Hässleholm, Kalmar, Gnosjö, Göteborg, Borås, Östersund, Mora – och eventuellt fler orter.

Industrinatten ger deltagande företag möjlighet att visa upp sitt företag, att möta sin framtida arbetskraft och visa den bredd av yrkesroller som finns inom industrin. Den ger också ett stort engagemang och en stolthet bland medarbetarna som berättar om sina roller och sitt företag.

Så här säger Mats Harde, VD på Sydmeko, som deltagit i Industrinatten: "Industrinatten blev mitt i prick för oss. Vi är i kraftig tillväxt och har mycket att göra, så jag tänkte först att vi inte hinner lägga tid på detta. Men vi tänkte om, och sen blev det en gemensam drivkraft i företaget att jobba målmedvetet - och det blev riktigt bra. Vi fick en bra synlighet, arbetet samlade personalen, några blev våra ambassadörer utåt. Vi tycker att Industrinatten är viktig, både för oss själva och som ett samhällsengagemang för ungdomarna".

 

Vill du veta mer om Industrinatten?

Kontakta Richard Greyling, richard.greyling@iucsyd.se, 0768-649902
Läs mer på www.industrinatten.se