Inattenhuvud

INDUSTRINATTEN

Industrin möter framtida medarbetare

OBS Industrinatt i Malmö den 10 oktober och i Helsingborg den 24 oktober - information här!

Industrinatten är vårt årliga, större arrangemang inom kompetensförsörjning. Industrinatten tar sig an två stora utmaningar: Industrins framtida kompetensförsörjning och den fortsatt höga arbetslösheten bland ungdomar. Industrinatten visar våra ungdomar vägarna till utbildningar och framtidsjobb inom industrin, och är en fantastisk möjlighet för industriföretag att göra en insats för sin framtida kompetensförsörjning.

Titta in på Industrinatten i Hässleholm. Här möttes 600 elever och 16 företag.

Läs om Axess Logistics - ett av företagen som deltar i årets Industrinatt i Malmö

FÖRETAGARE:

Är du intresserad av att delta i Industrinatten 2018? Kontakta Christine Harde för Industrinatten Malmö/Lund (10 oktober) och Helsingborg (24 oktober).

SKOLOR:

Hjälp era elever att få upp ögonen för framtidsjobben inom industrin! Programmerare? Ekonom? Kock? Ingenjör? Montör? Sjukgymnast? Industrin erbjuder ett brett spektrum av yrkesroller. Skolor kan föranmäla klasser eller grupper till Industrinatten. För mer information kontakta Josefine Hjertström

 

Industrinatten 2017 Malmö/Lund, SE FILMEN HÄR:

Röster och bilder från Industrinatten 2017

Läs intervju med Dimitris Emmanouilidis, platschef på Axess Logistics i Malmö, som engagerar sig i Industrinatten

Läs intervju med Alexandra Heyl som jobbar på Baxter i Lund, ett annat företag som medverkar i Industrinatten

 

SE FILM HÄR: VAD ÄR INDUSTRINATTEN?

Företagare: Träffa dina framtida medarbetare och visa upp ditt företag!

Under Industrinatten får du en möjlighet att visa upp ditt företag och lyfta fram en aktuell och positiv bild av industrin. I direktkontakt med ungdomarna - vi vänder oss främst till åk 9 och gymnasiet - kan du peka på era utmaningar och behov, och visa på olika vägar till de intressanta industrijobben. Industrinatten ger hela företaget en viktig uppgift att samlas kring.  Företag som deltagit pratar om ett stort engagemang och en stolthet bland medarbetarna att berätta om sina roller och sitt företag.

Citat i utvärdering från tidigare deltagande företag: ”Den stora nyttan var att få sätta vårt företag på kartan för ungdomar och att synas i media. Vi verkar i en bransch med stor kompetensbrist och få utbildningar.” ”Viktigt att nätverka med andra industrier och att lyfta fram unga, duktiga medarbetare.”

Klicka här för mer information om hur Industrinatten är upplagd

Industrinatten genomfördes första gången i Malmö 2014 och intresset har sedan dess snabbt spridit sig över landet. Under 2018 planeras Industrinätter på en rad olika orter i Sverige. Modellen är hämtad från Tyskland där Lange Nacht der Industrie arrangeras i tolv regioner.

Se filmer, foton och läs artiklar om Industrinatten här

Läs mer om Industrinatten på www.industrinatten.se

VI SKA MED! Höjaskolan i Malmö besökte Industrinatten 2017

Studie- och yrkesvägledare Ingrid Christiansson tog med elever från Höjaskolan och Videdalskolan till Industrinatten 2017.

- Vi vill öppna upp skolan och låta eleverna få en bild av vad som pågår där utanför. Industrin är ju en stor och viktig del av samhället, som eleverna knappt känner till. Jag vill att eleverna ska bilda sig en uppfattning genom egna upplevelser. Läs hela artikeln här.