INhopklipp

Industrinatten 2017

Lund 10 oktober, Malmö 12 oktober

Industrin möter framtida medarbetare

Industrinatten är vårt årliga, större arrangemang inom kompetensförsörjning. Industrinatten tar sig an två stora utmaningar: Industrins framtida kompetensförsörjning och den fortsatt höga arbetslösheten bland ungdomar. Industrinatten visar våra ungdomar vägarna till utbildningar och framtidsjobb inom industrin, och är en fantastisk möjlighet för industriföretag att göra en insats för sin framtida kompetensförsörjning.

SE FILM HÄR: VAD ÄR INDUSTRINATTEN?

Träffa dina framtida medarbetare och visa upp ditt företag!

Under Industrinatten får du en möjlighet att visa upp ditt företag och lyfta fram en aktuell och positiv bild av industrin. I direktkontakt med ungdomarna - vi vänder oss främst till åk 9 och gymnasiet - kan du peka på era utmaningar och behov, och visa på olika vägar till de intressanta industrijobben. Industrinatten ger hela företaget en viktig uppgift att samlas kring.  Företag som deltagit pratar om ett stort engagemang och en stolthet bland medarbetarna att berätta om sina roller och sitt företag.

Citat i utvärdering från tidigare deltagande företag: ”Den stora nyttan var att få sätta vårt företag på kartan för ungdomar och att synas i media. Vi verkar i en bransch med stor kompetensbrist och få utbildningar.” ”Viktigt att nätverka med andra industrier och att lyfta fram unga, duktiga medarbetare.”

Årets Industrinatt blir TVÅ Industrinätter i Malmö/Lundregionen!

2017 är fjärde året som Industrinatten arrangeras. Elva kommuner i Malmö/Lundregionen är engagerade i Industrinatten 2017: Malmö, Lund, Trelleborg, Burlöv, Svedala, Vellinge, Kävlinge, Eslöv, Höör, Staffanstorp och Lomma. Det innebär att vi arrangerar TVÅ industrinätter, en i Lund 10 oktober och en i Malmö 12 oktober. 

Industrinatten - så här går det till

Industrinatten genomfördes första gången i Malmö 2014 och intresset har sedan dess snabbt spridit sig över landet. Under 2017 planeras Industrinätter på en rad olika orter i Sverige. Modellen är hämtad från Tyskland där Lange Nacht der Industrie arrangeras i tolv regioner.

FÖRETAGARE: Är du intresserad av att delta i Industrinatten 2017? Kontakta Pia Holmberg eller Richard Greyling.

SKOLOR: För mer information kontakta Ingela Bogren.

 

Se filmer, foton och läs artiklar om Industrinatten här

Läs mer om Industrinatten på www.industrinatten.se

Klicka upp årets broschyr nedan: