Pengar

Finansiering

IUC Syd hjälper dig som företagare att identifiera möjligheter till finansiellt stöd i ert utvecklingsarbete. Tillväxtverket återkommer regelbunder med utlysningar av så kallade checkar, digitaliseringscheckar och internationaliseringscheckar, som företag som uppfyller vissa villkor kan ansöka om. Även Vinnova har utlysning av checkar för innovationsarbete.

Principen för de flesta utlysningar är att du fyller i en ansökan och att finansiären kontaktar ett urval företag som får presentera sina planer för hur man ska utnyttja checken.

Aktuellt:

Digitaliseringscheckar: Som företagare i Skåne kan du söka stöd, så kallade checkar, för digitalisering. Du kan få upp till 250 000 kronor för att förbereda och genomföra en satsning på digitalisering av verksamheten. Det kommer att bli fem utlysningar under 2019. Nästa utlysning började vecka 23 och sträcker sig över sommaren. I samband med varje avslutad utlysning hålls ett så kallat "draknäste" eller pitch för projektidé. LÄS MER HÄR.

Internationaliseringscheckar: Checkarna är ett stöd till små företag som vill förbereda för en internationalisering för att nå en ny marknad, eller som redan säljer utomlands och vill bredda marknaden ytterligare. Ditt företag kan få upp till 250 000 kronor för denna satsning. Ansökan är öppen! LÄS MER HÄR.

KONTAKT på IUC Syd: Linda Håkansson, linda.hakansson@iucsyd.se 

 

Innovationscheckar: Just nu finns ingen aktuell utlysning.

KONTAKT på IUC Syd: Mats Larsson, mats.larsson@iucsyd.se, 0733-552411