Protega

Protega kompetensutvecklar sin personal

"Det är en trygghet för alla att veta att man kontinuerligt kan bygga på sina kunskaper inom olika områden"

Vårt medlemsföretag Protega i Trelleborg, ledande tillverkare av vattenbaserade brandskyddsfärger, är angelägna om att alla medarbetare får tillgång till relevant kompetensutveckling. Företagets produktion har inte påverkats av nuvarande corona-situation, men i en tid av allmän oro menar Helen Klittbo, ägare och ansvarig för marknad och export, att det är extra viktigt att markera att företaget satsar på sina medarbetare. Helen Klittbo:

- Att lägga resurser på utbildning och utveckling innebär att både företag och personal kan gå stärkta ur denna speciella period. För företag som nu har mindre att göra är ju utbildning ett väldigt bra sätt att utnyttja frigjord tid. Och det är en trygghet för alla att veta att man kontinuerligt kan bygga på sina kunskaper inom olika områden.

Arbetsmiljö, HR, produktion, sälj och kundvård – brett utbud av individuella utbildningar

Som medlemsföretag i IUC Syd har Protega tecknat förmånliga Diploma-licenser. Det innebär att företaget får tillgång till över 300 olika distansutbildningar som enskilda medarbetare kan följa på tider som passar var och en. Helen igen:

- Vi tycker att detta är en bra och flexibel modell. De utbildningar som nu kommer att bli aktuella är bland annat olika arbetsmiljöutbildningar. Vår säljavdelning och kundsupport kommer att se över utbildningar inom försäljning och kundvård och hela produktion kommer att genomgå fortsättningskurser inom Lean produktion. Detta kommer att ge inspiration och vidareutbildning för deras förbättringsmöten som de håller varje torsdag. Själv förstärker jag mina kunskaper inom HR och styrelsearbete.

Vill du veta mer om IUC Syds utbildningserbjudande genom Diploma? LÄS MER HÄR.

Kontakt på IUC Syd: Kim Appelgren, kim.appelgren@iucsyd.se, 0733–115836