Robotlyftet

Robotlyftet stärker svensk industri

Nya seminarier kring framgångsrik produktion och aktuella utbildningar under våren.

Robotlyftet – stöd till automatisering i små och medelstora industriföretag. Utnyttja stöd för rätt satsningar inom automation och robotisering.

Aktuellt i vår:

Seminarier om vägen till framgångsrik produktion - LÄS HÄR

Utbildningar i Beställarkompetens och Omställning för medarbetare i produktion - LÄS HÄR

 

Fram till juni 2021 kan små och medelstora industriföretag ansöka om en automationscheck. Robotlyftet pågår hela 2021.

Kontakt på IUC Syd: Linda Håkansson, linda.hakansson@iucsyd.se, 076- 106 00 83.

KLICKA HÄR FÖR ATT GÖRA EN INTRESSEANMÄLAN

ÖPPNA EVENTKALENDERN

LÄS OM FÖRETAGET RINGSVETS SOM DELTAR I ROBOTLYFTET

LÄS OM FÖRETAGET SVARVMEKANO SOM DELTAR I ROBOTLYFTET

LÄS OM FÖRETAGET AZELIO SOM DELTAR I ROBOTLYFTET

Kompetensutveckling för företaget
  • Kunskapsmöte om automation – Seminarier och workshops runt om i landet ger er en överblick över möjligheterna med automation och robotisering
  • Automation Expo – Regional mässa med fokus på automation och robotisering med syfte att skapa en mötesplats för företag som har behov av automationslösningar och företag som kan implementera lösningar.
  • Utbildning i beställarkompetens – för att skapa samsyn och säkerställa att ert företag implementerar rätt automationslösning med rätt kravställning
Stöd till företaget
  • Förutsättningsstudie  En produktionscoach besöker kostnadsfritt ert företag för att tillsammans med er och i samråd med extern automationsexpert göra en kartläggning och analys av er nuvarande produktionsprocess och affärsmodell. Kartläggningen ligger till grund för en ansökan om en Automationscheck.
  • Automationscheck – ansök om upp till 150 000 kr för att utveckla tillverkningen i ert företag mot högre grad av automatisering eller robotisering
  • Stöttning när ni ansöker och använder en Automationscheck

Är du intresserad av att delta i Robotlyftet?

Du kommer då att bli kontaktad av en regional kontaktperson från IUC som tillsammans med dig/er genomför en kostnadsfri Förutsättningsstudie. Detta stöd ingår i IUCs uppdrag under 2019-21 för utvärdering och utveckling av automation och robotisering i små och medelstora industriföretag. Uppdraget ingår i Regeringens initiativ Smart Industri.

KLICKA HÄR FÖR ATT GÖRA EN INTRESSEANMÄLAN

LÄS MER OM DET TOTALA ERBJUDANDET I ROBOTLYFTET

LÄS MER OM ROBOTLYFTET PÅ TILLVÄXTVERKETS HEMSIDA

En förutsättningsstudie inom Robotlyftet kan lösa upp flaskhalsar

Hagabergs i Laxå berättar om sin erfarenhet inom Robolyftet. De ser tydligt att de – och övrig industri – måste effektivisera. De har nu en plan för en omfattande robotinvestering där nästa steg är att söka en automationscheck för att kunna ta in konsulter som hjälper dem att fortsätta sina förberedelser för en investering i automation. De behöver bli bra beställare.

”Vi hade sedan tidigare lokaliserat en flaskhals i vår produktion. Det blev ett verkligt lyft när vi kom med i förutsättningsstudien och kunde diskutera vår situation med duktiga produktionscoacher och automationsexperter.”

Magnus Larsson, vd på Hagabergs i Laxå

Robotlyftet över hela Sverige

Robotlyftets erbjudande finns över hela landet, från norr till söder. I de olika geografiska regionerna finns en huvudansvarig kontaktperson.

Projektledare:
Martin Hedman
martin.hedman@iuc.se
0708-281732

Läs om företag som deltar i Robotlyftet:

Robotlyftet är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella program Smart industri. Satsningen på 100 miljoner kronor ska ge möjligheter till ökad automatisering/robotisering i ca 4 500 små och medelstora industriföretag i Sverige. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.