BigSc

Big Science Sweden! Välkommen till programkontoret i Lund!

Vad är Big Science Sweden? Det är länken mellan svensk industri och europeisk Big Science, det är en mötesplats för affärer och teknisk innovation, ett nätverk av svenska företag med högteknologiska tjänster och produkter.

Sverige är unikt – ett litet land med stora internationella forskningsanläggningar som ESS och MAX IV. Här kommer ny forskning bana väg för innovationer inom områden som materialteknik, ren energi, hälsa och miljö, biologi, medicin, livsmedel. Upptäckter som räddar liv, som möter ett brett spektrum av samhälleliga behov.

Dessa svenska anläggningar, och andra forskningsanläggningar runt om i världen, behöver ha ett nätverk av skickliga leverantörer. Man kan säga att en forskningsanläggning är som en fabrik, men en mycket högteknologisk fabrik som ställer specifika krav på sina leverantörer av utrustning och drift.

Stöd för leverantörer
Svenska företag
ska självklart finnas med som leverantörer till anläggningarna, både i Sverige och övriga världen. Big Science Sweden är en ny organisation som hjälper svenska företag att ta hem beställningar av avancerad utrustning och kvalificerade tekniktjänster från Big Science-anläggningar.

Som leverantör får du hjälp att knyta kontakter på anläggningarna och med forskare inom akademin, du får testa nya material och bygga prototyper, finnas med i ett nätverk och dela erfarenheter, bygga konsortier för stora anbud, göra studiebesök på anläggningar runt om i världen och möjlighet att delta i seminarier och teknikworkshops.

Ta kontakt!
Big Science Sweden
är rikstäckande, med programkontor i Lund, och med ytterliga kontor i Göteborg, Uppsala och Luleå. Kontakta programkontoret i Lund och få all information du behöver kring Big Science Sweden, om leverantörsnätverket, aktiviteter på gång etc.

Anna Hall, Programchef Big Science Sweden
0725-544865, anna.hall@bigsciencesweden.se
Ideon Science Park, Scheelevägen 15, Lund

Läs om företag som lyckats som leverantörer, läs om anläggningar världen över, se kalendarium etc på www.bigsciencesweden.se

IUC Syd har sedan flera år arbetat med dessa frågor inom Industriell plattform och ser nu fram emot att kunna ge företag i vårt nätverk ännu bättre stöd i arbetet för att bli leverantörer till de stora forskningsanläggningarna.

 

Fakta Big Science Sweden
Vinnova, Vetenskapsrådet och Tillväxtverket satsar nu på Big Science Sweden, som ska utgöra Sveriges officiella ILO-sekretariat (Industrial Liaison Office), för att hjälpa svenska företag att ta hem beställningar från forskningsanläggningarna. Satsningen är på 30 miljoner kronor under tre år, med avsikt att fortsätta finansieringen under ytterligare sex år.
Läs pressmeddelande här