blue-abstract-glass-balls.jpg

Camilla Dahlin ny VD på IUC Syd

Camilla Dahlin, med lång erfarenhet inom industri- och bankvärlden, är ny VD på IUC Syd. Camilla kommer närmast från VD-posten på FM Industri i Malmö.

Välkommen till IUC Syd Camilla! Hur ser du på ditt nya uppdrag? - Jag ser fram emot att få jobba med de utmaningar som IUC Syd står inför. Svensk industri är mitt uppe i ett paradigmskifte och här ska vi lotsa företagen framåt. Med min industribakgrund kommer vi att kunna bli en ännu starkare partner till industrin. Det känns mycket inspirerande att gå in i detta, tillsammans med mina duktiga kollegor. Kontakten med företagen är kärnan i vårt uppdrag, och vi kommer att fortsätta vårt utvecklande och långsiktiga arbete tillsammans med den sydsvenska industrin.

Vilken är den i nuläget tuffaste utmaningen för industriföretagen i vår region? – Ja, det finns ju självklart många, men ska jag peka ut en så blir det kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Det innefattar i sig flera aspekter – en ökad kunskap om vad teknikutvecklingen ställer för krav i framtiden, bland annat ett helt annat sätt att jobba med rekrytering. Alltså att lämna invanda mönster och kanaler generellt och se hela utbudet av arbetskraft – unga, nyanlända, människor med bakgrund inom andra områden som kan tillföra nytänkande och kreativitet.

Vad gör du en otippat ledig onsdagskväll? - I bästa fall hinner jag med en joggingrunda eller ett träningspass. Sedan sätter jag ett stort värde på möjlighet för reflektion hemma vid brasan, gärna tillsammans med maken Ulf.