webbi16juni

Webbinarium 16 juni: ”Att mäta är att veta”

Att ha koll på sina mätvärden är en bra start när man jobbar med energieffektivisering.

Den mänskliga faktorn är avgörande för hur väl man lyckas med effektiv energieffektivisering. Självklart har tunga investeringar i byggnader och maskiner stor betydelse, men de dagliga insatserna, som att tänka energisnålt vid transporter, att stänga dörren till kylrummet lite snabbare etc., är viktigare och har större effekt än vad man tror.

Annika Mattsson och Ellinor Forsström från Aktea Energy gav deltagarna på dagens webbinarium en rad tips på var man hittar möjligheter till energieffektivisering. ”Att mäta är att veta” – att ha koll på sina mätvärden är alltså en bra start. Tryckluft som läcker och värmeåtervinning som inte fungerar optimalt är några saker att kolla upp.

Många företag anlitar extern hjälp för att göra energikartläggningar. Annika och Ellinor uppmanade alla att då passa på att ställa frågor, identifiera flaskhalsar och områden där det inte fungerar. ”Gå runt med ’slöseriglasögon’ och anteckna vad ni ser”.

Aktea Energy driver energieffektiviseringsnätverk där en grupp företag träffas och får stöd och råd av en energiexpert. Här kan du läsa mer om Akteas insatser för energieffektivisering.

Presentation från webbinariet här

Publicerad: 2020-06-16 kl. 15:31

Senast ändrad: 2020-06-17 kl. 10:26