Techintro

"TechDay är något så ovanligt som en fungerande mötesplats för sydsvensk industri"

Ett kreativt surr av idéer under årets TechDay, en dag som satte radarn på industrins utmaningar

I år kunde besökarna på ett fullsatt TechDay ta med sig en rad spännande exempel på innovationer som gjorts i företag som vågat testa nytt, och som lyckats ta fram nya lösningar för energiåtervinning, för hållbar mobilitet, för smart digitalisering, för strategisk kompetensutveckling.

SE FILM HÄR

Ovan, talare på årets TechDay, från vänster: Samuel Holmström, Lundqvist Trävaru, Günther Dieroff, Beneli, Nils Lekeberg, Enjay, Angela Hultberg, IKEA, Anders Göransson, Swedish Powertrain, Filippa Swanstein, Swanstein & Henrikz, Cecilia Svensson, Perstorp Group, Arash Gilan, Viva Media.

Kommentarer från dagen:

"TechDay är något så ovanligt som en fungerande mötesplats för sydsvensk industri"
"Inspirerande och konkreta berättelser om olika företags förändringsresor och utmaningar"
"Möjligheten att nätverka, träffa intressanta människor"
"Intressanta talare, mycket inspiration och inblick i olika tillvägagångssätt"
"Framåtanda!"

Camilla Dahlin, vd IUC Syd, välkomnade alla och underströk betydelsen av att så många visar intresse för industrins stora framtidsfrågor. "Vi behöver alla krafter för att fortsätta att göra Sverige till en stark och hållbar industrination. Vi gör det tillsammans!"


Ett kreativt surr i lokalen när 180 deltagare utbytte tankar kring de frågeställningar och utmaningar som dagens föreläsare belyst.


Deltagare fångade i pausmingel. Mikael Sjöberg, Skruva Teknik (tvåa från höger): "Det här ger oss inspiration för framtiden. Vi är en traditionell mekanisk verkstad och vi ser att det finns mycket att göra inom digitalisering. Det är ett stort steg att gå från post it-lappar till effektiv IT-användning!"


Ewa Thylén från Tillväxtverket, programansvarig för den nationella satsningen Robotlyftet, utnyttjade tillfället att träffa företag och berätta om alla de möjligheter till stöd inom automation och robotisering som Robotlyftet erbjuder.


Lisa Andersson och Michaela Tellenmark, Lunds kommun: "TechDay är en jättebra trendspaning kring vad som händer inom industrin. Det är spännande att se vad svensk industri kan göra och vi jobbar med kopplingen mellan kommunen, näringslivet och akademin. Bra att få konkreta exempel på nya, innovativa lösningar, till exempel inom energiåtervinning".

 Demonstrationer  och prat hos utställarna.

     

 Se programmet här

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2019-12-02 kl. 13:37

Senast ändrad: 2019-12-16 kl. 15:37