Framtidssem3mars

Stort intresse för ESS, MAX IV och Science Village

Installationsseminarium och Framtidsseminarium - fokus på Lunds nya "forskningsstad"

80 lastbilar i veckan i höst till ESS

Nu händer det saker i Lunds nya ”forskningsstad” – området med ESS, MAX IV och Science Village. Och det är många som vill veta vad som är på gång. Installationsseminarium med ESS den 1 mars och Framtidsseminarium om ESS, MAX IV och Science Village den 3 mars drog sammanlagt uppåt 200 personer till Lund för att få senaste rapporterna om anläggningarna, knyta kontakter och få vägledning kring upphandlingar av installationstjänster som snart läggs ut på ESS’ hemsida.

”Var uthålliga och samverka”
Till hösten kommer 80 lastbilar i veckan att ha ESS som leveransadress. Och här ska självklart lokala och regionala leverantörer finnas med. Pia Kinhult, chefsstrateg på ESS, som inledde Framtidsseminariet uppmanade företagen: ”Var uthålliga! Samverka, bilda konsortier! Utnyttja närhet till akademi och forskning för att spetsa kompetensen och öka konkurrenskraften”. Hon vill understryka att det är en utmaning och att det krävs stora insatser för ett företag – men, om man satsar ger det också en betydande kompetenshöjning och möjligheter att nå helt nya kundgrupper, inte bara forskningsanläggningar.

 


Två som båda ser stora möjligheter för lokala och regionala företag att finnas med som leverantörer till ESS och MAX IV, Anna Hall, Industrikluster IUC Syd (dagens moderator) och Pia Kinhult, ESS. 

LÄS HELA ARTIKELN HÄR, LÄNKAR TILL MER INFORMATION OM NY UPPHANDLING!

 

Publicerad: 2017-03-06 kl. 16:51

Senast ändrad: 2017-03-07 kl. 09:35