Kristianstad27aug (1)

Samverkan för industrins kompetensförsörjning

Kristianstad 27/8: Kommun, akademi och näringsliv träffades coronasäkert i Solhaga Gardens luftiga växthus

"Vi har olika verktyg och tillsammans kan vi hjälpa företagen"

En rad företag och representanter från Kristianstad kommun och Högskolan Kristianstad fanns på plats för att under några morgontimmar lyssna på företagen Solhaga Garden, Movomech och Malmberg, som alla jobbat med olika insatser inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning.

Movomech har deltagit i ett projekt där såväl företagsledning som anställda har höjt sin kompetens genom utbildningar och nätverksträffar. Solhaga har tagit in en nyutexaminerad akademiker som genomfört ett utvecklingsprojekt på företaget och Malmberg har utvecklat ett bra ledarskap för att behålla, utveckla och attrahera ny personal.

"Det här är olika bra exempel som kan inspirera andra" säger Pierre Månsson, kommunalråd i Kristianstad, som deltog under morgonen. "Vi behöver träffas från olika håll - kommuner, akademi och näringsliv, för att gemensamt arbeta med aktuella frågor, som till exempel industrins framtida kompetensförsörjning. Vi har olika verktyg och tillsammans kan vi hjälpa företagen. IUC Syd gör en viktig insats genom att koppla ihop oss".

Joakim Thureson, vvd på IUC Syd, presenterade IUC Syds olika insatser och möjligheter att stötta företagen, bland annat genom nya projekt som drar igång nu i höst.

Vilka utvecklingsinsatser behöver ditt företag? Kontakta Joakim Thureson för att få mer information om hur IUC Syd kan ge stöd: joakim.thureson@iucsyd,se0732-34 51 58

Morgonen arrangerades i samverkan mellan Kristianstad kommun, Högskolan Kristianstad och IUC Syd.

Publicerad: 2020-08-27 kl. 17:15

Senast ändrad: 2020-08-27 kl. 18:33