25febrobot

Välbesökt när Robotlyftet bjöds in till Sandvik

Vi vill höra vad experterna säger, och träffa andra företag

Hur blir du en bättre beställare av de tjänster du behöver när ditt företag ska utvecklas mot ökad automation och robotisering?

Den nationella satsningen Robotlyftet fortsätter att sprida kunskap över landet, kunskap som stärker företag inför beslut, analyser och investeringar i automationslösningar. På företaget Sandvik i Svedala bänkade sig deltagande företag för att ta del av en beställarutbildning med såväl produktions- och automationsteknik som framtid och trender på agendan.


Rasmus Lilja, projektledare, och Kenneth Henrysson, kvalitetschef på Höganäs Verkstad, kom för att orientera sig om vad som händer inom robotisering, och för att träffa andra företag: ”Vi är nyfikna och vill både höra vad experterna säger, och vad andra företag har för erfarenheter. Vi jobbar redan nu med svetsrobotar, men har en del manuellt arbete runt roboten som vi diskuterar hur man kan automatisera. Vi har fått bra information här idag.”

 


Deltagarna fick testa att vandra runt i simulerade produktionsmiljöer.

 


Tack Sandvik i Svedala, för att vi fick hålla till i era fina lokaler!

Vill du veta mer om det kostnadsfria stöd du kan få inom Robotlyftet? Klicka här.

Kontakt: Linda Håkansson, linda.hakansson@iucsyd.se 

Robotlyftet riktar sig till tillverkande företag som vill få inspiration, ny kunskap och nya kontakter, och en överblick över möjligheterna med automation och robotisering. Satsningen är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella strategi Smart industri. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.

 

Publicerad: 2020-02-26 kl. 09:08

Senast ändrad: 2020-02-26 kl. 10:30