RapportSkane

Rapport, skånsk konjunktur april 2020

Tillväxtverkets statistik från 22 april: 5000 personer som arbetar med tillverkning i Skåne har korttidspermitterats. Utnyttja kostnadsfritt åtgärdpaket!

En snabbanalys av skånsk konjunktur, beställd av Sparbanken Skåne, visar att västra och norra Skåne är hårdast drabbade av coronakrisen. I hela Skåne har närmare 22 400 personer blivit korttidspermitterade med beviljat stöd från Tillväxtverket. 5000 finns inom sektorn Tillverkning.

Många drabbas hårt, men vissa branscher som dragit igång nya idéer och anpassat sig efter nya omständigheter tar sig framåt.

LÄS HELA RAPPORTEN HÄR

Rapporten är en snabbanalys om coronapandemins första ekonomiska effekter i Skåne. Den ordinarie och mer omfattande rapporten Skånsk konjunktur presenteras i sin helhet den 4 juni.

Utnyttja kostnadsfritt åtgärdspaket!

IUC Syd jobbar för fullt med olika insatser för att ge stöd till den skånska industrin. Läs här om ett kostnadsfritt åtgärdspaket som ger ditt företag experthjälp för att identifiera vilka insatser som krävs just nu i ditt företag. Du får handfast hjälp för att hantera den akuta situationen, och för att säkra en tryggare framtid. Paketet ger dig också fri kompetensinventering av produktionspersonal. Insatserna kan börja omgående!

Klicka också upp vår informationssida med information och länkar till myndigheter och organisationer som nu jobbar med en rad insatser.

Publicerad: 2020-04-23 kl. 08:50

Senast ändrad: 2020-04-23 kl. 09:42