1deccollage

Välbesökt ”Verktyg för prao” med PRIS, Prao i Skåne

Inspiration, kunskap och nätverk stärker företag och kommuner som vill arbete med att erbjuda elever prao.

På konferensen "Verktyg för prao" möttes företag, kommuner och andra organisationer för att skapa energi och drivkraft att vidareutveckla prao-arbetet i Skåne.

Arbetsmarknadskunskap (AMK) presenterade ett digitalt praopaket som de håller på att ta fram. Det är ett paket för alla skolor, ett fartfyllt program i två delar som kan användas fristående eller som komplement till Arbetsmarknadskunskaps lektioner för årskurs 8 där praon tas upp. Nedan Charlotte Olsson, kommunikatör på Arbetsmarknadskunskap.

Företagen har en viktig roll för att väcka ungdomars intresse för sin framtid, för studier och yrkesval. Med på konferensen var bland andra Hörby Bruk, ett företag som ligger i framkant när det gäller att se vikten av att ge ungdomar erfarenhet och inblick i arbetslivet.

Att engagera sig i prao är en del av företagens arbete med sin framtida kompetensförsörjning och här bidrar IUC Syd med stöd av Region Skåne och Tillväxtverket.

Konferensen arrangerades inom ramen för satsningen PRIS, Prao i Skåne. Vill du veta mer om PRIS, om Arbetsmarknadskunskap och IUC Syds arbete inom Kompetensförsörjning? Kontakta Annhild Månsson, annhild.mansson@iucsyd.se070-7735655. 

Publicerad: 2020-12-06 kl. 15:45

Senast ändrad: 2020-12-06 kl. 16:13