blue-abstract-glass-balls.jpg

Ny utbildning i Lean startar den 1 september!

I vårt projekt Hållbar konkurrenskraft deltar företag i olika utvecklingsaktiviteter med Lean som grund. Den första grundutbildningen i Lean avslutades i april, men fler företag får en chans i september. Då drar vi i gång en ny grundutbildning.

Utbildningen vänder sig till dig som vill skapa nyfikenhet, motivation och engagemang för att starta ett förändringsarbete i företaget. De sex halvdagsträffarna har bland annat följande delar:

  • Introduktion till Lean
  • Principer
  • Standardiserat arbete
  • 5S och förbättringsgrupper
  • Daglig styrning och visualisering
  • Kata
  • Lean ledarskap

Datum för höstens träffar: 1 september, 28 september, 26 oktober, 23 november, 14 december och 25 januari.

Utbildningen ingår i projektet Hållbar konkurrenskraft, och vänder sig till varu- och tjänsteproducerande företag i Skåne, med upp till 249 anställda. Avgiften på 8 500 kr ex moms omfattar två personer per företag och inkluderar fika och dokumentation.

För att göra det möjligt att varva teori och praktiska övningar i autentiska miljöer förläggs träffarna så långt det är möjligt ute på de deltagande företagen. Vi vill också stimulera erfarenhetsutbyte och nätverkande. Avslutningsträffen för vårens utbildning genomfördes hos Autolink i Arlöv,där gruppen möttes av välkomnande medarbetare.

 

Jenny Bramell, VD på IUC Syd, som följt gruppen under vårens träffar: Det är väldigt stimulerande för alla deltagare att få besöka andra företag och på plats diskutera olika Leanrelaterade projekt och förbättringar. Vi har företag från olika branscher som här hittar gemensamma utmaningar och kan bygga nätverk för ett fortsatt utbyte.

Läs mer om Hållbar konkurrenskraft i vår broschyr:

 

Publicerad: 2016-05-03 kl. 15:15

Senast ändrad: 2016-05-03 kl. 16:55