SmartI600

Nätverksträff i Smart industrikompetens

Hur ska vi tänka och hur ska vi jobba för att bli bättre på strategisk kompetensförsörjning?

Nätverket för företagsledare inom Smart industrikompetens är igång. Under året ska man i detta nätverk träffas vid sju tillfällen och efter hand bli mer och mer klara över: Hur ska vi tänka och hur ska vi jobba för att bli bättre på strategisk kompetensförsörjning? De 19 deltagande företagen är indelade i två nätverksgrupper.

Den första gruppen höll sin träff ute på ett av de deltagande företagen, Genarps lådfabrik (GLF), där Annette Larsson, VD på Idus AB, som arbetar med underhållssystem för industriella processer, deltog.

Annette: Vi är med här för att vi vill säkra vår kompetens för framtiden. Vi finns i en teknikintensiv bransch. Industrin är inne i ett teknikskifte och vi måste möta kundernas behov på väldigt olika nivåer, beroende på var de befinner sig. Vi ser allt från system som bygger på post it-lappar, till avancerade IoT-lösningar. IT-säkerhet är genomgående en viktig fråga, för oss och för kunderna – här kommer vi att behöva öka kompetensen.

Nätverksgrupp nr 2 genomförde sin träff i Trelleborg hos företaget Protega AB med VD Helen Klittbo som värd. Process-/närverksledare är Magnus Nanne från Nebbiolo Consulting, som har som mål att stärka deltagarnas förståelse för affärsnyttan med insatser inom strategisk kompetensförsörjning. En av flera arbetsmodeller är ARUBA-modellen, vilken syftar till att systematisera arbetet med HR-arbetet.

 
 Deltagare vid nätverksträffen i Trelleborg hos Protega AB

De deltagande företagsledarna förväntar sig allmänt att få nya kunskaper och nya idéer kring rekrytering - att både tänka utanför boxen och att tänka strategiskt. Man vill få ordning på processen och tillsammans diskutera hur man behåller personal i den tuffa konkurrens om arbetskraften som nu råder i många branscher. Alla upplever ett ökat förändringstryck och vet att det kommer nya utmaningar - som man inte ens känner till idag.

 

Vill du veta mer om projektet Smart industrikompetens? Kontakta Misa Diestel, misa.diestel@iucsyd.se, 0706-841937

 

 

Publicerad: 2018-02-16 kl. 10:02

Senast ändrad: 2018-02-16 kl. 10:04