Qlossprod

Näringslivspris till Qloss i Trelleborg

Vårt medlemsföretag Qloss har satt Trelleborg på kartan


Ovan Anna Gauffin af Urh, VD Qloss på Trelleborgsgalan. Foto: Ingrid Wall

Företaget Qloss i Trelleborg har fått årets Näringslivspris av Trelleborgs kommun. Qloss arbetar med innovation och produktion av kemtekniska produkter. Priset delades ut den 15 november.

Företagets framgångsrika utveckling, och engagemang i industrins och i samhällets utmaningar, har bidragit till att sätta Trelleborg på kartan som en stad där det finns drivkrafter för att lyfta industrin som en attraktiv framtidssektor. Anna Gauffin af Uhr, VD på Qloss, gläds åt utmärkelsen.

– Det är självklart jätteroligt för oss alla på företaget. Ett erkännande för ett mycket målinriktat utvecklingsarbete som gett resultat i ökad omsättning och vinst, och ökat antal anställda. Men jag tror också att Trelleborgs stad i minst lika hög grad ger oss priset för vårt arbete med att förändra bilden av industrin. Det är en överlevnadsfråga, inte minst med tanke på det generationsskifte som sätter ytterligare press på företagen.

Smarta samarbeten driver på utvecklingen
En del av utvecklingen i Qloss har handlat om ökad automatisering. Företaget deltog IUC Syds utvecklingsprojekt Smart Industrikompetens, där man knöt kontakter med ett annat deltagande företag, Automationsteknik, som erbjuder tekniska konsulttjänster för innovativa processer inom industrin.

Produktionschef Jonas Olsson på Automationsteknik har uppskattat möjligheten att samarbeta med andra företag och tillsammans kunna skapa lösningar.

– Vi träffades en gång i månaden under ett helt år, och har på plats i produktionsmiljön på Qloss fått en förståelse för vad de behöver. Så nu har vi tagit fram en lösning som passar deras process. Det handlar enkelt uttryckt om att blanda färg på ett smartare sätt.

 

Motivering från Trelleborgs kommun: Näringslivspriset 2018
Qloss är ett företag som på bästa sätt för vidare Trelleborgs starka och historiska arv inom den kemitekniska traditionen och tar den in i framtiden. Företaget har genom åren varit en utomordentlig ambassadör för Trelleborg genom att inte minst komma tvåa i den nationella tävlingen ”Småföretagarnas favorit”. Qloss är ett innovativt företag som hela tiden utvecklar unika produkter, etablerar sig på nya marknader och därutöver visar fin ekonomisk tillväxt.

Publicerad: 2018-11-17 kl. 17:00

Senast ändrad: 2018-11-23 kl. 12:43