Industrinatten 2016 hemsida

Kompetensförsörjning - hett ämne på Yrkes-SM i Malmö

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar. Vi var där!

I vår Industrinattsmonter på Yrkes-SM fick alla intresserade ett grepp om vad Industrinatten handlar om - det är ett unikt tillfälle för ungdomar, skolpersonal, föräldrar och andra, att besöka industriföretag, knyta kontakter och få information om utbildningsvägar. Industrinatten ger de deltagande industriföretagen en möjlighet att visa upp sin verksamhet, och möta morgondagens arbetskraft.

Vår VD, Jenny Bramell, deltog i panelsamtal där man just lyfte frågan om kommande kompetensförsörjning - hur jobbar företag idag med rekrytering? Hur kan vi förändra attityder och få ungdomar och arbetssökande att upptäcka vilka goda framtidsmöjligheter som erbjuds på våra moderna, spännande industriföretag? Bättre utbyte mellan näringsliv och skola är en väg. Välkomna till Industrinatten den 17 oktober i Malmö! Läs mer om Industrinatten här.

Kontakt Industrinatten: Pia Holmerg, 0727-391252, pia.holmberg@iucsyd.se, Richard Greyling, 0768-649902, richard.greyling@iucsyd.se

 

Pia Holmberg, projektledare för Industrinatten, diskuterar med besökare i montern.

 

 

 Jenny Bramell, VD IUC Syd, pratar kompetensförsörjning och Industrinatten i panelsamtal.

  

Publicerad: 2016-05-13 kl. 13:25

Senast ändrad: 2016-05-13 kl. 14:09