logga-iuc2.jpg

Jenny Bramell ny ordförande i IUC Sverige

Jenny Bramell: ”Det är en otroligt spännande och utmanande tid att ta över stafettpinnen som styrelseordförande i IUC Sverige"

Jenny Bramell, VD för IUC Syd, är ny styrelseordförande för IUC Sverige AB efter Sune Carlsson, som med ålderns rätt drar sig tillbaka efter sju år på posten. IUC Sverige är ett gemensamägt bolag för hela IUC-nätverket om 14 regionala IUC-bolag, och arbetar med övergripande strategiska frågor och nationella projekt kring industriell utveckling.

Jenny Bramell:

”Det är en otroligt spännande och utmanande tid att ta över stafettpinnen som styrelseordförande i IUC Sverige. Jag har arbetat för IUC i nästan exakt tjugo år, och alla vi ute i de regionala bolagen har på olika sätt hela tiden följt de små och medelstora företagens ibland tuffa kamp för att säkra sin position och för att ta steget att växa.

Vår agenda är att fler ska förstå de små och medelstora företagens betydelse för Sveriges ekonomi. De utgör 95 % av alla industriföretag i Sverige, och det är här den stora tillväxtpotentialen för Sverige som industriland finns. Utan dem har vi praktiskt taget ingen produktion, och de stora företagen är helt beroende av dem.  Det att gäller att de får rätt förutsättningar och stöd att hänga med den snabba utvecklingen.

Nu är vi mitt uppe i automatisering, robotisering, digitalisering. Vi kommer fortsätta att fokusera på teknikutvecklingen, och att föra ut forskning och ny kunskap till de mindre företagen. Kompetensförsörjningen kanske blir den största utmaningen. Vi är många som jobbar med dessa frågor inom IUC, och vi samverkar med akademi, fack, forskningsinstitut, politiken, branschorganisationer – det krävs att många drar åt samma håll. Och vi ser absolut positivt på möjligheterna att tillsammans med andra fortsätta att göra betydande insatser för att stärka de små och medelstora företagen.”

 

Fakta IUC-nätverket:

IUC-nätverket är idag 14 självständiga bolag som tillsammans arbetar över hela landet som en nationell och regional resurs för strategisk utveckling i landets små och medelstora industriföretag. Det är ett innovationsnätverk som i sitt företagsnära arbetssätt tätt följer företagens utmaningar och behov. Genom samverkan med nationella myndigheter förs program och insatser ut till företagen.

 

Kontaktpersoner:

IUC Syd, VD Jenny Bramell, 0709-62 91 50, jenny.bramell@iucsyd.se

IUC Syd, kommunikatör Ingela Bogren, 0733-59 54 75, ingela.bogren@iucsyd.se

IUC Sverige, VD Martin Hedman, 0708-28 17 32, martin.hedman@iuc.se

 

www.iuc.se                                                                                 

Publicerad: 2017-06-09 kl. 13:22

Senast ändrad: 2017-06-09 kl. 13:34