Almedalen2017

3 juli - Möt IUC på Almedalen

Varför missar vi de små och mellanstora företagen? Nyckeln till framtida tillväxt och kompetens.

Är du på plats under årets Almedalsvecka, 3 – 7 juli? Då kan du redan på måndagen, den 3 juli, ta dig till Industrin tar matchen. I tidig morgonstund, kl 08.00, välkomnar vi alla industrivänner till vårt seminarium: Varför missar vi de små och mellanstora företagen? Nyckeln till framtida tillväxt och kompetens.

TID: Måndag 3 juli, 08:00 - 09:10
PLATS: S:t Hansgatan 18F/Trappgränd, Industriområdet


Länk till mer information om seminariet på Almedalens hemsida: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/48444

Det är hos de små och medelstora företagen som den stora tillväxtpotentialen för Sverige som industriland finns. Samtidigt är kompetensbrist ett växande problem som hotar att hämma Sveriges tillväxt. En bättre kompetensmatchning skulle kunna få ekonomin att växa i en högre takt.

Rätt förutsättningar för tillväxt i små och medelstora företag tillsammans med ökad insikt om kompetensförsörjningens betydelse är två nyckelfaktorer för att Sverige ska kunna stå starkt som industriland. Addera strukturomvandlingen på arbetsmarknaden och digitaliseringen i samhället så är det lätt att inse att de små och medelstora företagen står inför en stor utmaning.

Hur ser vi till att komma tillrätta med allt detta och säkra Sveriges framtid? Under seminariet resonerar representanter från industri, näringsliv, politik och akademi kring denna fråga. Seminariet är en del av Industrin tar matchen.

Medverkande:

  • Marie Nilsson, Förbundsordförande, IF Metall
  • Peter Larsson, Samhällspolitisk direktör, Sveriges Ingenjörer
  • Jenny Bramell, Styrelseordförande, IUC Sverige
  • Robert Larsson, Divisionschef Robotics and Motion ABB
  • Per-Olof Sjöberg, Head of  Business and innovation area digitalisation, RISE
  • Marie-Louise Arendt, Regionchef, Unionen Sydväst
  • Anna Hall, moderator, Vice vd IUC Syd
  • Eleni Cronström, Cronström & Co, moderator

För mer information, kontakta Jenny Bramell, jenny.bramell@iucsyd.se, 0709-629150, eller se information om seminariet på Almedalens hemsida (länk ovan).

Publicerad: 2017-06-22 kl. 13:44

Senast ändrad: 2017-06-22 kl. 13:54