Sem 7 mars

IUC förmedlar framtidsspaningar

Frukostseminarium i Eslöv spred lärdom från historien med erfarenheter kring företagsnedläggelse, och blickade framåt mot industrins nya utmaningar.

Läget, tiden, bra lokala förutsättningar och ett politiskt intresse gjorde den initialt ödesdigra nedläggningen av det för orten betydelsefulla företaget Åkermans i Eslöv, till en successiv framgångshistoria med nystartade företag och människor tillbaka i nya jobb. På frukostseminariet i Eslöv gavs flera lärdomar från historien.

För framtidsspaningen stod IUC Syds vd Camilla Dahlin som drog linjer från de globala utvecklingstrenderna, ner till i det enskilda företaget där en svetsrobot kan vara startpunkt för ny utveckling. Teknikutvecklingen går fortare än nånsin - automatisering, digitalisering, artificiell intelligens - här finns utmaningar och möjligheter för företagen.

    

En överlevnadsfråga för industriföretagen är att säkra framtida kompetensförsörjning. Jonas Nilsson, vd på Skoparp i Eslöv, pekade på vikten av att intressera ungdomar för ett framtida jobb inom industrin. Skoparp engagerar sig bland annat i Industrinatten för att kunna möta ungdomarna och visa upp sin fina miljö och berätta om intressanta jobb.

Framtiden representerades också av ungdomar från Bergagymnasiet som visade upp affärsidéer inom projektet Ung företagsamhet. Fin choklad, doftljus och sladdhållare - här kan det bli business i framtiden!

Från vänster Jennifer Dagsberg och Rebecka Månsson med sitt företag Chocolate Chic, Johan Krappe, Madeleine Ulriksson och Louise Bredhe med Capitfresh och Albin Sandell och Jesper Andersson med Sladdhållaren.

    

 

 

Publicerad: 2018-03-07 kl. 16:17

Senast ändrad: 2018-03-08 kl. 08:46