HmesseKluster

Internationellt samarbete på Hannovermässan

Svenska företagskluster träffade tyska klusterkollegor och Big Science Sweden diskuterade framtida samarbeten i ett nordeuropeiskt innovations- och kompetenskluster.

Vi inom Industrikluster IUC Syd ser stora vinster med att utbyta erfarenheter med andra kluster runt om i landet, och genom stöd från Tillväxtverket kunde vi tillsammans med andra kluster i Sverige åka till Hannovermässan för internationellt utbyte. Spännande att upptäcka likheter och skillnader på hur olika kluster arbetar för sina medlemmar. Bilder ovan: Klusterrepresentanter samlade till gruppbild. Stefan Löfvén inledningstalar.

 

    

Big Science Sweden var också på Hannovermässan. Sverige var i år partnerland, och Big Science Sweden delade strålkastarljus i den svenska montern med statsminister Stefan Löfvén, Angela Merkel, flera svenska ministrar och prins Carl Philip. Samarbete på hög nivå! Från Stefan Löfvéns invigningstal: ”Det är samarbeten som har gjort den svenska industrin så innovativ och dynamisk, det är vi här för att visa dig under de kommande dagarna”.

Bilder ovan: Linda Håkansson, IUC Syd, med klusterkollega Tiina Ohlsson från Triple Steelix gör reklam för The Swedish Guide som listar svenska leverantörer till foskningsanläggningar. Paneldebatt under ledning av Frida Tibblin Citron, Big Science Sweden.

LÄS MER HÄR

 

Publicerad: 2019-04-10 kl. 16:43

Senast ändrad: 2019-04-11 kl. 10:32