Robotlyftet

Climator hyr in "arbetskamrat"

Flexibel robot skapar bättre arbetsmiljö på Climator

Företaget Climator i Skövde har med stöd av Robotlyftet installerat en flexibel kollaborativ robot i en av sina packningslinjer. Man har valt en smart modell och hyr in sin nya "arbetskamrat".

I Robotlyftet har Climator tillsammans med sin coach Johan Lundahl, IDC, gjort en förutsättningsstudie – en kartläggning och en beskrivning av ett första projekt. Climator har också beviljats en automationscheck som innebär ett finansiellt stöd för kostnader kring planering och utbildning inför robotsatsningen. 

Produktionschef Peppe Aliu: "Vi kommer nu att installera en kollaborativ robot. Det kommer att bli färre monotona arbetsmoment och ökad effektivitet. Vi frigör personer som kommer att arbeta mer flexibelt med fler arbetsmoment, i samverkan med roboten."

Johan Lundahl, coach: "Den lösning Climator nu har tagit fram är spännande. Leverantören erbjuder en hyrmodell – man hyr en ”arbetskamrat”, dvs. roboten, precis som man hyr in personal från ett bemanningsföretag. Smart modell som vi säkert kommer att se mer av.”

LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Robotlyftet riktar sig till tillverkande företag som vill få inspiration, ny kunskap och nya kontakter, och en överblick över möjligheterna med automation och robotisering. Satsningen är en del av Tillväxtverkets uppdrag inom regeringens nationella strategi Smart industri. IUC-nätverket gör insatser inom Robotlyftet i samverkan med Automation Region, Robotdalen, RISE och SWIRA.

Publicerad: 2020-06-25 kl. 16:17

Senast ändrad: 2020-06-25 kl. 21:23