lightbulbs.jpg

Nytt projekt ger ett steg framåt för elfordon

IUC Syd med tio partners från Polen, Tyskland, Danmark och Sverige har fått finansiering för projektet Creating Automotive Renewal (CAR).

Arbetar du med elfordon eller elfordonsrelaterad teknik? Kontakta oss för att få information om seminarier, workshops och andra aktiviteter som kommer att arrangeras inom projektet! Se kontaktuppgifter längst ner.

CAR är ett projekt inom EU:s South Baltic Interregprogram som löper under 2018-2020. I projektet utvecklar vi elfordonssystem med tillväxtpotential.

Utöver IUC Syd är våra partners: Lunds kommun, RISE, DTU, Bornholms regionkommune, PVA-MV, Rostocks hamn, Szczecins stad, Gdansks Tekniska Universitet och Stiftelsen för miljöteknik i Gdansk. Associerade partners är Region Skåne, Berlins Senat, Forum Elektromobilität, Baltic Development Forum och Marshall Office i Gdansk.

Målet är att utveckla konkurrenskraftiga elfordonssystem. De kommuner och kommunala bolag som är med i projektet kommer att genomföra investeringar i elfordonssystem. Exempel:

  • Bornholms regionkommun kommer att bygga upp laddinfrastruktur för privatbilister runt om på Bornholm
  • Lunds kommun kommer att bygga upp system och laddinfrastruktur för kommunens fordonspark
  • Rostocks hamn kommer att bygga upp laddmöjligheter för att elbilsägare ska kunna ladda i hamnen och eventuellt på Scandlines fartyg
  • Szczecins stad kommer att bygga upp system för elfordon inom staden
  • Gdansk tekniska universitet kommer att arbeta med utveckling av teknik för återvinning av batterier.

Budgeten för projektet uppgår i sin helhet till närmare 2 miljoner euro.

För frågor, kontakta Mats Larsson, mats.larsson@iucsyd.se, 0733-552411

 

Publicerad: 2017-11-14 kl. 11:14

Senast ändrad: 2018-03-20 kl. 09:15