BISSgrupp

Big Science Sweden - här är dom!

I två dagar har det vassa Big Science Sweden-teamet stakat ut vägen framåt för att bygga länken mellan svensk industri och europeisk Big Science.

Lund, Göteborg, Uppsala och Luleå. Där hittar du Big Science Swedens olika programkontor. Samtliga medarbetare samlades den 15 och 16 mars på ett och samma ställe för att lägga upp planerna för den närmaste framtiden. Klicka här för namn och kontaktuppgifter till alla på bilden ovan.

Big Science Sweden är en nationell satsning för att hjälpa svenska företag att ta hem beställningar från stora internationella Big Science-anläggningar, och för att hjälpa anläggningarna att hitta leverantörer med rätt spetskompetens. 

Vi frågade några i Big Science Sweden-teamet om utmaningar och om råd att ge till företagen.

      

Ernesto Gutiérrez, affärsutvecklare och projektledare, Uppsala universitet:
Detta är ett stor utmaning för oss i Big Science Sweden. Uppdraget kommer att omfatta en rad projekt. Vi kommer att sätta oss in i en mängd upphandlingar som kommer att kräva olika saker. Jag vill råda företagen att se möjligheterna, att våga ta steget och se vilka konkurrensfördelar det innebär att höja sin kompetens och få viktiga referensprojekt.

Johanna Bergström-Roos, affärsutvecklare och projektledare, Space Kiruna och LTU Business: Vi har fått ett viktigt uppdrag - vi ska bygga broar mellan Big Science-anläggningarna och företagen som kan bli leverantörer. Det är en utmaning att nu verkligen sprida att detta är igång, att identifiera företag som har rätt kvalifikationer för att matcha anläggningarnas behov. Jag vill uppmana företag att undersöka - är detta en marknad för oss? I så fall öppnas dörren till en otroligt stor marknad, en marknad som handlar om över tolv miljarder euro under de närmaste fem åren.

Frida Tibblin Citron, affärsutvecklare och projektledare, IUC Syd/Big Science Sweden: Det är en utmaning för oss som nu är med från början. Vi ska skapa affärer för företagen och sätta modellen för hur processer och struktur ska se ut för att vi ska göra maximal nytta för såväl företagen som för Big Science-anläggningarna. Jag vill råda företagen att ta kontakter, bygga nätverk, lära sig så mycket som möjligt kring anläggningarnas behov. Och börja med en mindre upphandling. Kommer man väl in i detta nät av anläggningskontakter och gör bra ifrån sig, har man chans till många framtida affärer.

Läs mer om Big Science Sweden här

Publicerad: 2018-03-17 kl. 18:12

Senast ändrad: 2018-03-17 kl. 20:47