3D1

Workshop: 3D-tekniken sparar tid

Smart teknik öppnar för samverkan mellan små och stora företag

Användningsområdena för 3D-teknik utvecklas snabbt. Under en workshop i Malmö den 15 november, kring 3D-printing av metaller, gav Nader Asnafi från Örebro universitet (bild ovan) en översikt av vad som är på gång nu. Kostnadseffektivitet, snabba leveranser, hög kundanpassning, flexibilitet och lokal produktion var några av 3D-teknikens styrkor som Nader Asnafi lyfte fram.

 

En av deltagarna, Erling Svensson, VD på 3D MetPrint AB i Älmhult (i mitten på bild ovan, i paussamtal med andra deltagare), tycker det är bra att träffas för att utbyta erfarenheter inom 3D-printing av metaller. "Sådana här tillfällen är viktiga för att sprida kunskap så att fler drar nytta av tekniken. Som det ser ut nu har Skandinavien halkat efter. Sverige är ju ett industriland, vi ska helt enkelt ha det här, vara mer i framkant!"

Erling Svensson förklarar hur hans företag kan hjälpa större kunder, som Ikea, att spara mycket tid. "Ikea behöver ofta prototyper för att testa saker. De kan skicka en CAD-fil till oss, och så kan de hämta den 3D-printade prylen hos oss dagen efter. Här finns en fantastisk marknad."

Denna workshop arrangerades av IUC Syd, IUC Sverige, Lunds universitet, Örebro universitet, Appivo AB och Uddeholms AB, med finansiering från Vinnova.

För mer information, kontakta Camilla Dahlin, camilla.dahlin@iucsyd.se, 0761-858168

 

 

Publicerad: 2018-11-17 kl. 15:42

Senast ändrad: 2018-11-17 kl. 16:51