Dra ner eller investera i turbulenta tider? Vi behöver kunskaper om IP-strategier

Webbinarium med AWA, 16 december 2020: En IP-strategi ska ligga i linje med affärsplanen

På vårt webbinarium med AWA, arrangerat inom projektet SPIRA, fick vi rådet att ”lätta våra samveten hos en IP-konsult”. Immaterialrätt med patent, varumärkesskydd, domännamn, upphovsrätter – det är områden som för många känns komplicerade att sätta sig in i, och därför lätt inte prioriteras tillräckligt högt.

 

Webbinariets experter från AWA - Henrik Aurell, Business Area Manager Sweden South, och Cathrin Johansson, Head of AWA Innovation – underströk vikten av att faktiskt skaffa sig kunskaper.

En genomtänkt IP-strategi ska ligga i linje med ett företags affärsplan och hjälpa företaget att nå strategiska mål, att driva på affärerna och undvika konflikter med konkurrenter.

I turbulenta tider – som nu under coronapandemin – händer det mycket som gör att affärsplaner ändras. Vissa företag växlar upp, andra skalar ner. Det kanske innebär nya marknader och nya konkurrenter. Viktigt är att då ställa sig frågan - hur påverkar detta vår IP-strategi?

Vill du lätta ditt samvete för en IP-konsult?
Du kan utan kostnad ta en första kontakt och ställa frågor till Henrik och Cathrin. Som deltagare i projektet Spira kan du också få tillgång till ett av AWA’s verktyg för omvärldsbevakning inom teknikområdet. Mejla eller lyft luren:

Cathrin Johansson: cathrin.johansson@awa.com, 072-050 64 44
Henrik Aurell, henrik.aurell@awa.com, 070 – 829 76 14

Klicka upp presenation från webbinariet här

Se inspelat webbinarium här

Läs mer om projektet SPIRA här

Publicerad: 2020-12-17 kl. 09:52

Senast ändrad: 2020-12-17 kl. 11:30