Robotlyftet

Givande guidning i robotdjungeln

Företag som ligger i automationens framkant tillhör de mer lönsamma

Hur ska man som företag hitta rätt väg och rätt lösningar på sin resa mot ökad automation och robotisering? På webbinariet, arrangerad inom Robotlyftet (se nedan), fick vi ett bättre grepp om var man börjar, om olika typer av robotinstallationer, om det senaste som är på gång inom ny teknik, och om vilka stöd ett företag kan få under sin automationsresa. Experter från olika leverantörsföretag förmedlade kunskap och gav råd.
Bild ovan fr v: Michael Herbing, IUC Syd, Adam Asplund, Edströms, Rikard Alemo, Schunk, Tomas Rudolfsson, Kuka och Åke Törnros, Sick.

Marcus Engqvist, IUC Syd, bild ovan: ”Att robotisera kan uppfattas som en dyr investering, men rätt planerad och rätt genomförd är vinsterna uppenbara. Det handlar om ökad effektivitet, ökad säkerhet och ergonomi, om hållbarhet och attraktivitet. Företag som ligger i automationens framkant tillhör de mer lönsamma och kan ta hem produktion som tidigare utlokaliserats till låglöneländer. Vi behåller industrijobben i Sverige. Det finns alltså vinster på många plan”.

Några av råden från experterna: Börja i det lilla för att komma igång. Ta hjälp, ställ frågor, utnyttja möjligheter till stöd.

Smart att utnyttja stöd inom Robotlyftet – automationscheck på upp till 150 000
Denna träff arrangerades inom den nationella satsningen Robotlyftet. Robotlyftet ger kostnadsfritt stöd till företag som står inför en investering i automation eller robotteknik. En inledande kartläggning och analys av nuvarande produktionsprocess och affärsmodell ger underlag för att kunna söka en automationscheck på upp till 150 000. Checken kan till exempel användas till projektering och förberedelser, simuleringar och utbildningar.  Läs om alla erbjudanden inom Robotlyftet här. Kontakt för Robotlyftet på IUC Syd: Linda Håkansson, linda.hakansson@iucsyd.se

Deltagande leverantörsföretag, Kuka, Sick, Schunk och Edströms, bjuder in till separata träffar där du kan ställa frågor och få fördjupad information om respektive företags erbjudanden. Kontakt:

Kuka: Tomas Rudolfsson, tomas.rudolfsson@kuka.se
Sick: Rikard Alemo, rikard.alemo@se.schunk.com
Schunk: Rikard Alemo, rikard.alemo@se.schunk.com
Edströms: Länk till personlig robot-webbdemo

Publicerad: 2020-06-12 kl. 13:20

Senast ändrad: 2020-06-26 kl. 08:17