Årsmöte2017

Framtidsfabriken är här!

I samband med årsmötet för Industrikluster IUC Syd fick deltagarna följa med på en resa till Siemens digitala framtidsfabrik i Amberg, utanför Nurnberg.

Digitaliseringen inom industrin går lavinartat snabbt. Inom IUC Syd jobbar vi på olika fronter för att höja kunskap och kompetens och ge företagen stöd i sitt arbete mot ökad digitalisering. Vi var därför mycket nöjda att få lyssna på Mikael Kraft från Siemens, som delade med sig av erfarenheterna från utvecklingen av deras fabrik i Amberg - deras digitala framtidsfabrik.

Digitala konsumentprodukter är en självklarhet för alla. Digitalisering inom industrin kan vara mer diffus för den oinsatte. Mikael Kraft menar att det centrala handlar om att samla data - från första designskisserna till data från de färdiga produkterna. Att analysera och utnyttja insamlad data är grunden för ökad digitalisering. Snabbhet, flexiblitet, kvalitet och effektivitet är ledorden.

Digitalisering är temat för återkommande aktiviteter inom IUC Syd, och flera medarbetare passade på att prata med Mikael Kraft om Siemens och framtidsfabriken i Amberg.

För mer information om kommande aktiviteter, kontakta Anna Hall, anna.hall@iucsyd.se, 0725-544865


Frida Tibblin Citron, Jenny Bramell och Anna Hall diskuterar med Mikael Kraft.

Publicerad: 2017-05-16 kl. 10:57

Senast ändrad: 2017-05-16 kl. 13:35