CirkularEkonomi (1)

Nyfiken på cirkulär ekonomi?

Många talar idag om att vi måste skapa en kretsloppsekonomi där vi använder och återanvänder material flera gånger. Regeringen har till och med gjort detta till en utmaning i sin industristrategi. Hur ska detta ske i praktiken?

Hur ska vi gå från en ekonomi där vi köper allt billigare importerade varor som vi sedan lämnar till återvinning där stora delar av avfallet förbränns, till att vi skapar förutsättningar för att återanvända en allt större andel av de produkter vi gör oss av med?

IUC Syd driver på uppdrag av Region Skåne ett projekt om cirkulär ekonomi. Vi vill nu komma i kontakt med företagare som har ett intresse av att utveckla affärsupplägg som bygger på cirkulära flöden - gärna etablerade företag som vill hitta möjligheter till ökat kretsloppstänkande i sin verksamhet. Kontakta Mats Larsson på IUC Syd, 0733-55 24 11.

Näringslivet spelar självklart en viktig roll i arbetet för att komma närmare en kretsloppsekonomi med nya affärsmodeller. Vi bjuder nu in till en workshop där vi tillsammans kan diskutera framtida affärsmöjligheter och hur dessa kan förverkligas.

NÄR: 17 mars, 0900 – 12.00
VAR: Minc, Anckargripsgatan 3, Malmö

PROGRAM

ANMÄLAN VIA DENNA LÄNK

FÖR MER INFORMATION, kontakta Mats Larsson, mats.larsson@iucsyd.se, 0733-55 24 11

Mycket välkommen!

Kalenderinformation

Startdatum: 2017-03-17 kl. 09:00

Slutdatum: 2017-03-17 kl. 12:00

Plats: Minc, Anckargripsgatan 3, Malmö