Sem22maj

Sveriges smartaste företag, seminarium 23 maj

Uppkopplade från kund till leverans

Alla pratar idag om digitalisering och hur viktigt det är. Men vad innebär det egentligen?

Välkommen till seminarium och lyssna på Samuel Holmström från Lundqvist Trävaru AB, om hur digitaliseringen totalt förändrat förutsättningarna för företaget och hur de blev Sveriges smartaste företag 2017!

I Piteå finns en liten traditionell trävaruhandel med anor från 1936 som tagit digitaliseringen till sig och kopplat upp hela kedjan från kund till leverans och blivit utnämnda till Sveriges smartaste företag av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) 2017. Nu är de här för att berätta sin historia för dig!

Steget från tv-spel till trävaruhandel är kortare än man kan tro. Från att tidigare sålt trävaror på traditionellt sätt säljs idag färdiga byggnader direkt på egna hemsidan genom ett egenutvecklat system som kopplar ihop alla processer i företaget, från kund till produktion och ut till leverans och allt däremellan. Förvandlingen har skett efter att två unga killar tagit över bolaget Lundqvist Trävaru AB och utifrån erfarenheterna att ha vuxit upp med tv-spel, har de förvandlat det strikt traditionella företaget till Sveriges smartaste. På några få år har de förändrat hur de säljer och hur de tjänar pengar. Bolaget har minst sagt växt så det knakat samtidigt som de ökat sin lönsamhet. Fyra år i rad har de blivit utsedda till Gasellföretag av Dagens Industri och därutöver fått utmärkelsen Digital Gasell.

Vi tror att om Lundqvist Trävaru AB kan, så kan du! 

Varmt välkommen till ett seminarium som kommer inspirera, utmana och kanske även förändra din syn på era egna möjligheter!

 

Praktiska detaljer

Seminariet kommer att arrangeras på tre orter under två dagar. Anmäl dig genom att klicka på rutan nedan. I registreringsformuläret klickar du på det seminarium du vill anmäla dig till.

Plats och tid för seminariet:

Malmö: 22/5 kl. 08.00-10.00 (frukost ingår)

Kristianstad: 22/5 kl. 14.00-16.00 (fika ingår)

Ängelholm: 23/5 kl. 11.45-13.15 (lunch ingår)

Lokal för respektive seminarium meddelas tillsammans med deltagarlista via e-post den 18 maj.

KLICKA HÄR FÖR INBJUDAN MED ANMÄLNINGSLÄNK LÄNGST NER - DU VÄLJER ÖNSKAT SEMINARIUM HÄR

Sista anmälningsdag: 18 maj

Frågor om innehåll och det praktiska: Joakim Thureson, 0732-34 51 58, joakim.thureson@iucsyd.se

Seminariet är kostnadsfritt och ingår i digitaliseringsprojektet INDIGO med finansiering av Tillväxtverket och medfinansiering av Region Skåne

 

 

Kalenderinformation

Startdatum: 2018-05-23 kl. 11:45

Slutdatum: 2018-05-23 kl. 13:15

Plats: Ängelholm, lokal meddelas senare