citron

AW: Minska matsvinnet, få nya cirkulära affärsmöjligheter

Den 3 februari samlas vi för att knyta samman våra fyra gångna Innovationsgillen, då vi har utvecklat intressanta diskussioner med utgångspunkt i flera olika personliga berättelser. Ur dessa berättelser och diskussioner har vi skapat en helhetsbild av värdekedjan från bord till jord, för att se hur man kan få bort matsvinn i alla led, och om möjligt hitta nya affärsmöjligheter.

NÄR: 3/2, kl 14.00 - 16.00
VAR: Nordea, Carlsgatan 6-8, Malmö

Förpackningar för cirkulära livsmedelskedjor - hur väljer man rätt? Denna eftermiddag får vi höra Lundaforskaren Katrin Molina-Besch, som förra året presenterade sin doktorsavhandling, berätta mer om just dilemmat med hållbarhet, förpackningar och mat. Vi möter också Annica Hansson Borg, miljö- och kvalitetschef på Bergendahls. Hon ger oss en bild av deras visioner om minskat matsvinn.

NSR (Nordvästra Skånes Renhållnings AB) finns på plats för att ge oss en inblick i deras verksamhet och utmaningar kopplade till matsvinn och återvinning av förpackningsmaterial.

MER INFORMATION OCH ANMÄLAN: Pia Holmberg, pia.holmberg@iucsyd.se, 0727-391252

VÄLKOMMEN! 
Packbridge, Livsmedelsakademin och IUC Syd

Kalenderinformation

Startdatum: 2020-02-03 kl. 14:00

Slutdatum: 2020-02-03 kl. 16:00

Plats: Nordea, Carlsgatan 6-8, Malmö