SpiraOmslag

Webbinarium 2/12: Vad händer just nu i den skånska ekonomin?

Koppla upp dig för en snabb och aktuell inblick i den skånska ekonomin där coronan drastiskt förändrat förutsättningarna för näringslivet.

Sparbanken Skånes bankchef Rasmus Roos, Øresundsinstituttets VD Johan Wessman och Jesper Svensson, VD på Clemondo, analyserar den senaste ekonomiska utvecklingen och Skånes väg mot framtiden, under ledning av moderator Håcan Nilsson. Webbinaret återknyter till den nya rapporten Skånsk konjunktur från Sparbanken Skåne.

NÄR: 2 dec 2020, kl 08.30-09.30
VAR: Digitalt möte via Teams
FÖR VEM: Alla som är intresserade av näringslivs- och industrifrågor

Coronapandemin har drastiskt förändrat förutsättningarna för näringslivet. Samtidigt som möjligheten att driva affärer mer eller mindre raserats i vissa branscher, finns områden som går fortsatt starkt. Det sker även en sidledes förflyttning i ekonomin, en omstrukturering där digitaliseringen vinner snabb mark. Allt detta märks inte minst i Skåne, en region som redan innan pandemin hade både betydande utmaningar och lysande möjligheter.

ANMÄLAN, KLICKA HÄR


KONTAKT
: Camilla Dahlin, camilla.dahlin@iucsyd.se
Länk för uppkoppling till webbinariet mejlas ut i god tid.

Morgonens panel
Om Jesper Svensson:
  VD på Clemondo i Helsingborg. Jesper kommer att berätta om hur de som industribolag gått stärkta ur krisen genom en medveten satsning på sin personal.
Om Rasmus Roos:
Bankchef och vice VD för Sparbanken Skåne, landets största sparbank. Rasmus har en bakgrund som företagschef och tillträder under våren som VD för Sparbanken Skåne.
Om Johan Wessman:
VD för Øresundsinstituttet, ett dansk-svenskt kunskapscentrum med bas i Malmö och verksamhet som omfattar hela Öresundsregionen. Johan är medförfattare i rapporten Skånsk konjunktur.
Om Håcan Nilsson:
Flitigt anlitad konferencier, speaker och moderator.

 

Webbinariet arrangeras av IUC Syd och Minc i samverkan med Sparbanken Skåne, och är en aktivitet inom ramen för projektet Spira Skåne.

 

                                                                                                                                                                   

 

Kalenderinformation

Startdatum: 2020-12-02 kl. 08:30

Slutdatum: 2020-12-02 kl. 09:30

Plats: Digitalt möte via Teams